Meteen naar de inhoud

Toppunt van verslaving aan smartphone?

  • door

‘Een 2e telefoon aanschaffen om bereikbaar mee te zijn…
Deze uitspraak kwam ik tegen in het boek ‘Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem’. Herken jij de volgende toppunten van verslaving aan je smartphone?

Blij zijn met rood licht, zodat je je telefoon nog even kan checken…?

De wekker ’s nachts zetten om je berichten te checken…?

Tijdens het douchen verder willen streamen? Hier zijn trouwens speciale hoesjes voor…

Niks geks allemaal.
Bijna heel Nederland combineert een toiletbezoek met het scannen van allerlei media.

Ik betrap me er ook op dat ik bij opstaan en naar bed gaan even de telefoon check. En ik hoop ’s morgens dat ik niet knoei met tandpasta als ik tijdens het tandenpoetsen nog even de krant op de telefoon scan. Ik zie ook dat onze kinderen zelfs al reageren op notificaties. ‘Papa, je hebt een berichtje.’ Dit gedrag sluipt er heel stiekem in. Ons voorbeeldgedrag nemen onze kinderen heel makkelijk over. Sinds kort heb ik een smartwatch. Heel handig voor allerlei zaken, maar het was voor mij ook een reden om minder naar de telefoon te grijpen. Ik scan nu snel of ik iets met een berichtje moet. Zo niet… lekker de telefoon laten liggen. Dit is vast niet de ultieme oplossing.
Tja… En zo blijf je zoeken naar een digitale balans. Deze periode gaat de Week van de Mediawijsheid vooral om de DIGITALE BALANS.

Hoe zit het met jouw digitale balans?
Check het hier!